MITROPOLIA ARDEALULUI A INCEPUT SA PRODUCA LUMANARI ECOLOGICE

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

MITROPOLIA ARDEALULUI A INCEPUT SA PRODUCA LUMANARI ECOLOGICE

LUMANaRI ECOLOGICELumānarile ecologice sunt facute din ceara de albine si ard mai mult timp decāt lumānarile pe baza de parafina.

Cel mai important, īnsa, spun preotii, este faptul ca lumānarile nu scot fum si ca urmare, nu mai afuma icoanele din lacasurile de cult. Nu este de neglijat nici latura materiala, pentru ca lumānarile ecologice sunt de doua ori mai scumpe decāt cele obisnuite.

MITROPOLIA ARDEALULUIMitropolia Ardealului este singurul producator de lumānari ecologice din Romānia. Īn postul Pastelui, muncitorii de la atelierul mitropoliei lucreaza īn continuu ca sa satisfaca toate cererile. Ei trebuie sa produca cel putin 400 de kilograme de lumānari pe zi.

Lumanarile ecologice ard de doua ori mai mult decat lumanarile obisnuite. Mitropolia Ardealului le recomanda tuturor credinciosilor sa le foloseasca in noaptea de inviere.

LAURENTIU STREZAMitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza a numit lumānarile ecologice, lumānari de cult. Acestea sunt singurele care vor putea fi folosite īn timpul slujbelor. Lumānarile pe baza de parafina vor fi folosite numai la nunti sau botezuri.

Este de asteptat ca lumānarile ecologice sa aduca un profit bun mitropoliei. Acestea pot fi cumparate cu 300 de lei kilogramul sau cu 30 de bani bucata.

Mitropolia Ardealului vrea sa īsi extinda afacerea si īn alte judete ale tarii.

ScienceLine.ro - martie 2007

Alte articole

ANJELA SI DIANA KNIAZEVA, PROFESOARE UNIVERSITARE LA 20 DE ANI
Doua surori din Rusia, in varsta de 19 si, respectiv, 21 de ani, se vor prezenta in toamna la Universitatea din Rochester, Statele Unite, dar nu ca studente, ci pe post de profesoare de economie-finante.
VA RECUNOASTE GUINNESS BOOK UN NOU RECORD SUBACVATIC?
Doi tineri lituanieni, frate si sora, afirma ca au īntrecut recordul mondial masculin si, respectiv feminin, la ramānerea sub apa fara aparate de alimentare cu aer.
CELE MAI MULTE SARBATORI NATIONALE SUNT IN ITALIA
Credeati ca doar in Romania sunt foarte multe zile libere date prin lege? Ei bine aflati ca nici macar nu ne comparam cu italienii, care au nu mai putin de 12 sarbatori legale, fiind pe primul loc in Europa.
365 DE ZILE PANA LA OLIMPIADA DE LA BEIJING
La Beijing, īn China, a īnceput numaratoarea inversa care marcheaza īnceputul Jocurilor Olimpice din 2008.
CARLOS SLIM HELU, CEL MAI BOGAT OM DIN LUME
Carlos Slim Helu, proprietarul America Movil, cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobila din America Latina, a devenit cel mai bogat om din lume.


  • cascada niagara
  • Se muta Luna...
  • Cici
  • Yorkshire Terrier
  • Cutremur Christchurch, New Zealand
  • VULCANII NOROIOSI
  • Cea mai mare orhidee din lume
  • The Blue Hole, Dahab
  • Great Blue Hole
  • curcubeu