CELE MAI MULTE SARBATORI NATIONALE SUNT IN ITALIA

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

CELE MAI MULTE SARBATORI NATIONALE SUNT IN ITALIA

CELE MAI MULTE SARBATORI NATIONALE SUNT IN ITALIACredeati ca doar in Romania sunt foarte multe zile libere date prin lege? Ei bine aflati ca nici macar nu ne comparam cu italienii, care au nu mai putin de 12 sarbatori legale, fiind pe primul loc in Europa. Cu toate acestea, parlamentarii doresc includerea altor sapte zile la lista celor libere.

In sprijinul proiectului, politicienii din Italia spun ca sarbatorile pe care vor sa le introduca au fost scoase in afara legii de guvern, acum 30 de ani si ca ar fi timpul ca italienii sa isi aduca aminte de date importante din istoria lor.

Printre sarbatorile care ar putea deveni zile libere se numara Unificarea Italiei, celebrata pe 17 martie si 20 septembrie, Sfarsitul Primului Razboi Mondial, Inaltarea si alte trei sarbatori religioase.

Economistii nu vad insa cu ochi buni aceasta initiativa si spun ca ar afecta in mod serios dezvoltarea economica a tarii. Specialistii spun ca numarul sarbatorilor nu trebuie marit, ci din contra micsorat, pentru ca alte tari capitaliste cum ar fi Marea Britanie sau SUA au mai putine zile libere legale, 8, respectiv 10.

ScienceLine.ro - iunie 2007

Alte articole

OI VERZI IN CONSTANTA
Zeci de oi care apartin unui localnic din satul Arsa, judetul Constanta, au capatat culoarea verde in urma tratamentelor aplicate pentru tratatrea dermatitei alergice de care sufereau
EXECUTIA PRIN INJECTIE LETALA, INTERZISA IN STATUL AMERICAN TENNESSEE
Un judecator federal din statul american Tennessee a hotarat ca moartea prin injectie letala este `un procedeu crud si neobisnuit` de executie a condamnatilor la moarte si ca, in consecinta, procedeul este ilegal.
PAFCAL, SOL ARTIFICIAL PENTRU GRADINI SUSPENDATE
Compania japoneza Suntory a inventat un sol artificial, numit PAFCAL, mult mai poros, mai solid si mai usor decāt pamāntul, care poate fi utilizat pentru gradinile suspendate pe acoperisurile si zidurile cladirilor foarte inalte din marile orase.
CEA MAI BATRANA FEMEIE DIN LUME
Cea mai batrana femeie din lume conform Cartii Recordurilor, americanca Edna Parker, a aniversat pe 20 aprilie 2008 ce-a de-a 115-a zi de nastere.
RESTRICTII RUTIERE PENTRU TRECEREA FLUTURILOR
Autoritatile din Taiwan au decis īnchiderea temporara a uneia dintre benzile unei autostrazi intens circulate, īn vederea protejarii a milioane de fluturi care au īnceput migratia sezoniera.


  • TACEREA LACULUI
  • prostul de cainde de,fratemiu
  • trandafir
  • Dust Storm - Red Sea and Saudi Arabia
  • tacere
  • Uragan
  • o particica de Slovenia
  • bebe
  • ROZ
  • Cum se formeaza un uragan