RESTRICTII RUTIERE PENTRU TRECEREA FLUTURILOR

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

RESTRICTII RUTIERE PENTRU TRECEREA FLUTURILOR

fluturii purpuriiAutoritatile din Taiwan au decis īnchiderea temporara a uneia dintre benzile unei autostrazi intens circulate, īn vederea protejarii a milioane de fluturi care au īnceput migratia sezoniera.

Potrivit masurii, prima banda a unei autostrazi din apropierea orasului Linei, centrul Taiwanului, va fi īnchisa īn fiecare dimineata, īn timpul orelor de vārf ale migratiei fluturilor purpurii.

Aproape o treime din fluturii purpurii ce traiesc pe insula īsi risca viata la īnceputul primaverii, cānd īncep migratia si zboara pe un traseu de peste 300 de kilometri, care la un moment dat "taie" autostrada cu pricina.

Potrivit unui studiu recent, pe deasupra autostrazii au trecut aproximativ 11.500 de fluturi pe minut, īntr-un interval de trei ore, la data de 3 aprilie 2005. Īn acea zi, prin zona au zburat cel putin 1 milion de lepidoptere. Se pare, īnsa, ca multi fluturi mor īn apropierea autostrazii, ca urmare a faptului ca sunt atrasi de turbulentele de aer cauzate de masinile ce circula cu viteza īn zona.

ScienceLine.ro - martie 2007

Alte articole

MII DE OAMENI AU POZAT NUD PENTRU FOTOGRAFUL SPENCER TUNICK
18.000 de oameni au pozat nud pentru fotograful american Spencer Tunick. Ei au participat voluntar la sedinta foto care s-a desfasurat astazi īn Piata Zocalo din Mexico City
PRIMUL ZBOR EXCLUSIV PENTRU NUDISTI
O companie germana a initiat primul zbor exclusiv pentru nudisti. Zborul va avea loc pe 5 iulie si va presupune deplasarea pasagerilor de la Erfurt, īn Germania, la Usedon, insula a marii Baltice.
ANJELA SI DIANA KNIAZEVA, PROFESOARE UNIVERSITARE LA 20 DE ANI
Doua surori din Rusia, in varsta de 19 si, respectiv, 21 de ani, se vor prezenta in toamna la Universitatea din Rochester, Statele Unite, dar nu ca studente, ci pe post de profesoare de economie-finante.
RECORD MONDIAL LA CALCUL IN MATEMATICA
Francezul Alex Lemaire, doctorand la Reims in Franta, a calculat īn minte radacina a 13-a a unui numar cu 200 de cifre, ales la īntāmplare de un computer.
RENOVATIA, BICICLETA DE LEMN
Un student din Germania a construit o bicicleta cu doua locuri, care are cadrul confectionat integral din lemn. Jens Eichler a lucrat cāteva luni pentru a construi inedita bicicleta, pe care a denumit-o "Renovatia".


  • petro
  • Thany EMOtional PUNK
  • Butterfly - Fluture :D
  • insectar
  • Cici
  • PITIGOIUL ALBASTRU
  • Canguri
  • CUTREMUR PERU
  • Camelopardalis
  • munti