KNUT, PUIUL DE URS POLAR, SALVAT DE LA MOARTE

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

KNUT, PUIUL DE URS POLAR, SALVAT DE LA MOARTE

KNUT URSUL POLARKnut, puiul de urs polar respins de mama sa dupa nasterea de la Gradina Zoologica din Berlin, nu va fi eutanasiat, a afirmat un reprezentant al parcului zoologic, informeaza AFP.

Povestea trista a lui Knut a trezit simpatia germanilor dupa ce a fost la un pas de moarte pentru ca mama sa l-a respins imediat dupa nastere, aparent fara nici un motiv. Fratele lui Knut, respins de asemenea la nastere, nu a supravietuit.

Veterinari, aparatori ai drepturilor animalelor si alti experti s-au lansat apoi �ntr-o controversa privind soarta puiului de urs salvat de la moarte si crescut �n prezent de �ngrijitorul Thomas Dorflein.

'"Gradina zoologica trebuie sa eutanasieze acest urs", a sustinut luni Frank Albrecht, activist german pentru apararea animalelor, explic�nd ca bulgarele de zapada botezat Knut va suferi "grave tulburari de comportament pentru �ntreaga sa viata pentru ca un astfel de contact apropiat cu fiintele umane reprezinta o grava abatere de la legile care guverneaza regnul animal".

ScienceLine.ro - martie 2007

Alte articole

TELEFONUL MOBIL UCIDE ALBINELE
Radiatiile produse de telefoanele mobile ar putea fi cauza disparitiei albinelor care asigura polenizarea recoltelor, un fenomen care fost sesizat incepand de saptamana trecuta in SUA si apoi in Europa
INVAZIE DE LACUSTE IN MEXIC
C�teva mii de hectare de culturi agricole au fost distruse �n Mexic, dupa o invazie a lacustelor. Dupa peninsula Yucatan, roiul de insecte se �ndreapta acum statele Tabasco si Campeche.
XENOGLAUX, BUFNITA PITICA A FOST VAZUTA IN PERU
O specie extrem de rara de bufnita pitica a fost vazuta pentru prima oara in mediul ei natural, a declarat un reprezentant al organizatiei americane pentru protejarea pasarilor. Exemplarul a fost descoperit inca din anul 1976, cercetatorii neavand ocazia sa studieze acesta pasare in habitatul ei natural.
LILIECII - UN AJUTOR PE CALE DE DISPARITIE
Cele 1000 de specii de lilieci reprezinta aproximativ o patrime din speciile de mamifere de pe Terra. Mai mult de jumatate dintre acestea sunt declarate protejate prin lege. Liliecii sufera de pierderea habitatului lor natural in urma poluarii acestuia, insa cauza primara a declinului speciei sunt neplacerile provocate de catre om. Distrugerea pesterilor poate omori milioane de lilieci deodata.
KNUT, PUIUL DE URS POLAR, SALVAT DE LA MOARTE
Knut, puiul de urs polar respins de mama sa dupa nasterea de la Gradina Zoologica din Berlin, nu va fi eutanasiat, a afirmat un reprezentant al parcului zoologic, informeaza AFP.


  • EQUULEUS
  • Monoceros
  • Schelet de Camarasaurus
  • CETUS
  • CONLYRA
  • ORNDEEP
  • MONORION
  • Dust Storm - Northern Mexico
  • Ring Nebula
  • MILKYSAG