`OCHIUL BIONIC` PRINDE VIATA

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

`OCHIUL BIONIC` PRINDE VIATA

Ochiul bionicCercetatorii de la Universitatea Washington au reusit sa realizeze "ochiul bionic",  o lentila de contact capabila sa-i ofere purtatorului vedere speciala, prin intermediul unui circuit integrat care poate afisa texte, simboluri sau imagini supraimpuse peste ceea ce ochiul uman sesizeaza in mod normal.


Pentru moment "ochii bionici" au fost testati numai pe iepuri, acestia manifestand reactii adverse dupa 20 de minute de functionare.


Cercetatorii lucreaza in continuare la imbunatatirea tehnologiei astfel incat instalarea sau scoaterea "ochiului bionic" sa fie la fel de simpla ca punerea sau scoaterea unei lentile de contact, iar dupa instalare utilizatorul nici nu ar simti ca il poarta. Prototipul prezentat nu corecteaza vederea purtatorului, dar urmatoarele versiuni o vor putea face si, de asemenea, vor putea comunica wireless, dupa caz, cu alte echipamente fixe sau mobile.


O aplicare imediata a "ochilor bionici" ar fi soferii si pilotii care ar putea urmari in timp real viteza cu care se deplaseaza ori locul in care se afla pe harta, utilizatorii de internet ar putea naviga pe un ecran vazut numai de ei, iar pasionatii de jocuri pe calculator s-ar putea cufunda cu totul in lumea virtuala a jocului lor preferat.ScienceLIne.ro - ianuarie 2008

Alte articole

M200G VOLANTOR, MASINA VIITORULUI SAU FARFURIE ZBURATOARE
Seamana cu un OZN si functioneaza aproape ca un avion. De fapt e un vehicul zburator pentru doua persoane, se cheama M200G Volantor si va iesi pe piata in urmatorii ani.
PISICA FLUORESCENTA CLONATA
Cercetatorii coreeni au reusit clonarea unei pisici fluorescente, din specia angora turceasca. In intuneric, pisica clonata capata culoarea rosie, fiind expusa luminii ultraviolete.
GANDACII ROBOTI
Cercetatori belgieni au inventat g�ndacii roboti. Robo-gandacii au marimea unui carabus si actioneaza autonom datorita libertatii de procesare a programelor cu care au fost dotati.
MAGLEV, TRENUL JAPONEZ CARE VA LEVITA LA 10 CM DEASUPRA SOLULUI
553 de kilometri parcursi �ntr-o ora si levitatie magnetica de 10 centimetri: sunt performantele anuntate de japonezi pentru transportul feroviar. P�na �n 2030, compania nipona JR Central va pune la punct prototipul Maglev al trenului care va lega Tokyo de Osaka.
ISAAC NEWTON A PREVAZUT SFIRSITUL LUMII PENTRU 2060
aac Newton, unul dintre cei mai importanti oameni de stiinta din istorie, a prevazut sfirsitul lumii in 2060, potrivit manuscriselor celebrului fizician, prezentate, incepind de duminica, la Universitatea Ebraica din Ierusalim


  • MONORION
  • Nutria
  • Pearl Lagoon
  • SCORPTL
  • Microscopium
  • cei mai frumosi gemeni
  • Bora Bora
  • babuta?
  • Hedgehog
  • PERSEUS