FRICA DE MATEMATICA IMPIEDICA MEMORIA SA PROCESEZE CALCULE!

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

FRICA DE MATEMATICA IMPIEDICA MEMORIA SA PROCESEZE CALCULE!

ELEVII SI FRICA DE MATEMATICADaca te gandesti tot timpul la cum vei face testele la matematica ai o sansa foarte mare sa ai rezultate slabe si sa nu dai randament la capacitate maxima! - cel putin asa arata noi studii de cercetare!

Anxietatea fata de matematica - frica fata de calcule - pot limita capacitatile creierului de a procesa calcule dificile - afirma Mark Ashcroft - psiholog la Universitatea din Nevada si cerecetator al acestui tip de "afectiune".

Se pare ca anxietatea fata de matematica ocupa memoria disponibila calculelor pe care le poate face o persoana. Ashcroft a observat de-a lungul timpului ca operatiile matematice simple precum adunarea sau scaderea folosesc doar un sfert din memoria unei persoane, insa calculele mai grele necesita folosirea unei parti semnificative din memoria disponibila.

Stresul continuu vis a vis de calculele matematice ocupa o mare parte din memoria curenta a unei persoane, cu atat mai mult cu cat persoana in cauza depinde intr-un fel de rezultatul acelor calcule.

Anxietatea la examene poate produce adevarate dezastre. Persoanele examinate incep sa se agite si sa caute solutii nebanuite la calcule nu foarte complicate!

Desi simularile pot ajuta elevii sa treaca peste aceasta anxietate acestea sunt limitate si de cele mai multe ori nefolosite!

ScienceLine.ro - februarie 2007

Alte articole

OAMENII CU OCHI ALBASTRI AU STRAMOS COMUN
Cercetatorii danezi ai departamentul de medicina moleculara si celulara din cadrul Universitatii din Copenhaga au publicat rezultatele unui studiu conform caruia oamenii cu ochi albastri au aparut abia �n urma cu 6.000 - 10.000 de ani, in regiunea Marii Negre.
60 DE ANI DE LA INVENTAREA TRANZISTORULUI
In luna decembrie se implinesc 60 de ani de la inventarea tranzistorului, punctul de plecare al revolutiei tehnologice.
PREMIUL NOBEL, ISTORIA UNUI DESTIN
Premiile Nobel sunt decernate din 1901, in fiecare an, pe 10 decembrie. Atribuirea premiilor incepe in luna octombrie, iar in decembrie este ceremonia oficiala in cadrul careia regele Suediei ii premiaza pe laureati.
CIUMA BUBONICA REVINE?
Cercetatorii de la Universitatea din Liverpool sustin ca ciuma bubonica, boala care a ucis 200 de milioane de oameni �n Evul Mediu, a aparut din nou, nu mai putin de 200 de cazuri fiind �nregistrate oficial �n ultimii zece ani.
DAOYIN - PROFILAXIE SI TERAPIE
De ce exercitiile daoyin pot preveni si vindeca unele boli? - raspunsul poate fi dat printr-un simplu proverb: "apa care curge nu imprastie miasme, incheietura usii nu e roasa de carii". Tot astfel sunt forma si energia vitala: "daca forma nu se misca, nici spiritul nu curge, iar daca spiritul nu curge, energia vitala este inabusita" - este o conceptie preluata si prezentata de catre autorii tratatelor de medicina de-a lungul anilor.


  • eu
  • MICUT
  • OBAMA PHONE
  • accident cu descarcerare!
  • BUBURUZA CU REACTIE
  • CUTREMUR PERU
  • Dinozaur oviraptor
  • machiaj
  • iubitor de calatorie
  • Mumia lui Ramses al II-lea