DISPERARE IN TANZANIA DIN CAUZA UNUI `ZBURATOR`

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

DISPERARE IN TANZANIA DIN CAUZA UNUI `ZBURATOR`

O parte dintre locuitorii de sex masculin din Dar es Salaam, capitala Tanzaniei, dorm afara, de teama unui "zburator" autohton care lanseaza noaptea "atacuri sexuale".

Localnicii il denumesc aceasta creatura "Popo Bawa" (Liliacul), iar de teama acestui demon nocturn unii barbatii nu se mai culca sau dorm in grupuri, in afara caminelor lor, ungandu-si trupurile cu untura de porc.

Cei care cred in existenta "Zburatorului" sunt mai ales cei proveniti din insula Zanzibar, astazi stat independent in cadrul Republicii Unite a Tanzaniei, unde aceasta traditie domneste de veacuri. Un barbat originar din satul Pemba afirma chiar ca a vazut demonul, care - potrivit legendei - se poate transforma noaptea intr-un barbat violator.

Un cunoscut astrolog tanzanian afirma ca demonul este intruchiparea spiritului creat de vrajitoare pentru torturarea dusmanilor.

Credinta in vrajitoare si in superstitii este prezenta in foarte multe regiuni din Tanzania, in special in zonele rurale.

Dar es Salaam

ScienceLine.ro - februarie 2007

Alte articole

FIROUZEH, TURCOAZELE IRANIENE
Turcoazele, pietre semipretioase, sunt sacre �n Iran. Cunoscuta sub numele de firouzeh, stravechea piatra este numita gema poporului si de sute de ani se crede ca aduce prosperitate si protejeaza �mpotriva raului.
URSULETUL KNUT A DEVENIT MARCA INREGISTRATA
Gradina zoologica din Berlin a �nregistrat numele ursuletului polar Knut ca marca, dupa succesul mediatic neasteptat al acestui bulgare de zapada crescut de oameni
PRIMUL CONTUR AL ROMANIEI
Printre primii invatati de seama ai Romaniei in domeniul geografiei se numara Constantin Cantacuzino (1650-1716), Nicolae Milescu (1636-1708) si Dimitrie Cantemir (1673-1723).
CELE MAI REUSITE PACALELI DE 1 APRILIE
Cele mai reusite farse de 1 aprilie au pacalit milioane de creduli. Spaghetti care cresc in copaci sau hamburgerii pentru stangaci sunt doar doua exemple dintre cele mai reusite pacaleli ale tuturor timpurilor realizate de presa internationala.
STATUETELE OSCAR, PRODUSE DE UN ROMAN
Oscarurile, cele mai cunoscute trofee din lume, sunt facute de mai bine de 20 de ani �n atelierele firmei unei familii de rom�ni din Chicago.


  • Agalychnis Calcarifer
  • Dragonul Komodo
  • Dinozaur protoceratops
  • AURGDEEP
  • PISCES
  • AQUILA
  • Dinozaur tyrannosaurus rex
  • CAPRICORNUS
  • Soarele 3 D - imagine full
  • ORNDEEP