WORLD WIDE WEB - 40 DE ANI DE INTERNET

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

World Wide Web - 40 de ani de INTERNET

Internet - World Wide WebPe 29 octombrie 1969 o echipa de cercetatori americani a depasit suspiciunile vremii si s-au conectat pentru prima data la o retea de computere. Atunci Charley Kline, de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), a facut atunci sa apara cuvantul magic LOGIN pe ecranul negru al unui computer de prima generatie care s-a conectat cu succes la computerul gazduit de Institutul de Cercetare Stanford (SRI).


Asa s-a nascut Internetul.


Prima denumire a fost ArpaNet, iar dupa doua decenii s-a oprit la numele actual World Wide Web.


La 40 de ani de la aparitia sa Internetul are aproape doua miliarde de utilizatori pe tot globul, iar ziua de 29 octombrie se numeste Ziua Mondiala a Internetului.


Scienceline.ro - octombrie 2009

Alte articole

CIUMA BUBONICA REVINE?
Cercetatorii de la Universitatea din Liverpool sustin ca ciuma bubonica, boala care a ucis 200 de milioane de oameni �n Evul Mediu, a aparut din nou, nu mai putin de 200 de cazuri fiind �nregistrate oficial �n ultimii zece ani.
GEOCHELONE ELEPHANTOPUS, O SPECIE DISPARUTA DE TESTOASA, RECREATA IN LABORATOR
Cercetatorii de la Universitatea Yale, Statele Unite, au anuntat faptul ca pe baza unor specii inrudite descoperite poate fi readusa la viata Geochelone elephantopus, o broasca testoasa de Galapagos, disparuta in urma cu 100 de ani.
CREIERUL `FACE PAUZA` INAINTE DE A GRESI
Conform unui studiu publicat recent in Proceedings of the National Academy of Sciences oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca, daca un om �ndeplineste sarcini repetitive si monotone, creierul intra involuntar �n repaus cu aproximativ 30 de secunde �nainte de a lua o decizie gresita.
SUPRASTRUCTURILE SE ADAUGA MISTERULUI SUPRACONDUCTIBILITATII
Descoperirea "suprastructurilor" de oxigen �n materiale cuprate de catre doua grupuri independente de fizicieni ar putea arunca o noua lumina asupra originilor supraconductibilitatii la temperaturi �nalte
CUM IAU NASTERE DIAMANTELE?
Diamantele sunt in mare parte alcatuite din carbon - particule de carbon foarte bine organizate. Geologii inca se mai intreaba cum se formau diamantele in urma cu un milion sau chiar trei milioane de ani, insa un studiu recent publicat in revista Nature, pare sa fi dezvaluit reteta secreta


  • Lacul Bistrita
  • flori
  • Piscis Austrinus
  • gurita mare!
  • machiaj
  • Brood X Cicada
  • Fluturele alb de padure
  • Pinguin
  • Eu sunt Mimi - maimutica iubitoare
  • peisaj