POPULATIA ROMANIEI VA SCADEA CU 2,3 MILIOANE PANA IN 2025

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

POPULATIA ROMANIEI VA SCADEA CU 2,3 MILIOANE PANA IN 2025

POPULATIA ROMANIEI MODERNEPopulatia Romāniei se va reduce cu 2,3 milioane de persoane pāna īn 2025 arata un raport al Bancii Mondiale. Mai mult decāt atāt, ponderea locuitorilor cu vārste de peste 65 de ani va creste continuu, īn timp ce numarul romānilor apti de munca se va reduce treptat. Ritmul de scadere a populatiei din Romānia va fi īntrecut potrivit raportului, doar de Rusia si de Ucraina. Cele doua state foste membre ale Uniunii Sovietice vor pierde 17,3 milioane de locuitori si, respectiv, 11,8 milioane de locuitori.


Potrivit datelor Institutului National de Statistica, īn 2004 populatia Romāniei era de 21,6 milioane de locuitori.
Dintre cele 28 de state analizate, 20 se vor confrunta cu reducerea numarului de locuitori, proces īnsotit si de īmbatrānirea populatiei, generata de declinul ratei fertiliatii si al sperantei de viata. Ponderea populatiei cu vārste de peste 65 de ani va fi, īn Romānia, de circa 18% īn 2025, comparativ cu 14% cāt era īn 2000.


Romānia se va situa la mijlocul clasamentului īn care au fost incluse cele 28 de tari. Totodata, ponderea populatiei cu vārste de pāna la 14 ani se va reduce la circa 13-14%, comparativ cu 17-18% cāt era īn urma cu sapte ani. Numarul romānilor apti de munca, cu vārste īntre 15 ani si 64 de ani, va scadea cu circa 1,1 milioane de persoane.


Ponderea populatiei cu virste de peste 65 de ani va fi, in Romania, de circa 18% in 2025.


ScienceLIne.ro - iunie 2007

Alte articole

NUMARUL EXECUTIILOR PERSOANELOR CONDAMNATE LA MOARTE A AJUNS LA 400 IN TEXAS
Numarul executiilor persoanelor condamnate la moarte a ajuns la 400, in statul american Texas. Johnny Conner, un tanar de culoare in varsta de 32 de ani, a fost executat la ora 2.30, ora Romaniei, prin injectie letala
CEAPA ROMANEASCA IN CARTEA RECORDURILOR
Ceapa de la Pericei va avea īn acest an si propriul sau monument, īnalt de sase metri. Reprezentānd un bulb de ceapa urias, monumentul va fi amplasat īn incinta Scolii Gimnaziale Pericei aflata pe soseaua nationala, care strabate comuna
CEA MAI MARE INVENTIE DIN MODA
Potrivit unui recent sondaj realizat printre clientele lantului Debenhams, din Marea Britanie, sutienul push-up este considerat cea mai mare inventie din istoria modei.
CARLOS SLIM HELU, CEL MAI BOGAT OM DIN LUME
Carlos Slim Helu, proprietarul America Movil, cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobila din America Latina, a devenit cel mai bogat om din lume.
CLEAN GUM, S-A INVENTAT GUMA DE MESTECAT CARE NU SE LIPESTE
Guma de mestecat, numita Clean Gum, va fi lansata pe piata de compania britanica Revolymer. Clean Gum foloseste rezultatul unui studiu asupra polimerilor realizat de cercetatorii de la Universitatea din Bristol.


  • Triangulum
  • Curcubeu
  • Pui de Crocodil
  • copiii, o minune!
  • Dendrobates castaneoticus
  • Cool girls
  • Bug on bunchberry
  • vultur
  • Eleutherodactylus elegans
  • Pearl Lagoon