LEOPARZII SUNT ATRASI DE `MUGETUL` TELEFONULUI MOBIL

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

LEOPARZII SUNT ATRASI DE `MUGETUL` TELEFONULUI MOBIL

LEOPARZII ATRASI DE TELEFOANEChiar si in salbaticie, tehnologia poate imbunatati activitatea omului. Padurarii din India de vest folosesc telefoane mobile ca sa puna mana pe leoparzii, care s-au apropiat prea mult de locuintele oamenilor.

Metoda este simpla. Soneriile care imita mugetul vacilor, cantecul cocosului si zgomotele scoase de capra atrag atentia leoparzilor care se apropie crezand ca animalele sunt in apropiere. Felinele cad astfel in capcanele intinse de padurari, aceasta fiind o metoda foarte sigura pentru a captura leoparzii.

"Aceste zgomote s-au dovedit foarte eficiente pentru felinele care se afla in apropierea satelor. Leoparzii pot deveni tinte ale vanatorilor sau pot face pagube insemnate, asa ca transportarea lor in salbaticie este singura solutie pentru ca nimeni sa nu aiba de suferit", a declarat pentru Reuters unul dintre padurarii indieni.

Astfel, lucratorii silvici si-au descarcat pe telefoanele mobile sonerii care imita sunete ale animalelor. Ei fixeaza apoi celularele, setate pe optiunea "speaker" in spatele unor custi, amplasate in zonele sunt au fost zariti leoparzi. Dupa ce animalele salbatice intra in custi, oamenii le inchid si asa pot sa le transporte cu usurinta.

ScienceLine.ro - iunie 2007

Alte articole

WOMBATUL
Wombatul cu nas paros nordic este una din speciile de animale pe cale de disparitie.
SPECII DE ANIMALE NOI DESCOPERITE IN SURINAM
Nu mai putin de 24 de specii noi de pesti, gandaci, furnici si broaste au fost descoperite de cercetatori in platouriel din vestul Surinamului
TELEFONUL MOBIL UCIDE ALBINELE
Radiatiile produse de telefoanele mobile ar putea fi cauza disparitiei albinelor care asigura polenizarea recoltelor, un fenomen care fost sesizat incepand de saptamana trecuta in SUA si apoi in Europa
CEL MAI URAT CAINE DIN LUME
Elwood, un catzel metis Chihuaua cu Crested chinez, a fost declarat "cel mai urit caine din lume", distinctie care i-a incintat pe proprietarii sai din New Jersey.
ANIMALELE DE LA GRADINA ZOOLOGICA DIN ORADEA POT FI LUATE IN GOSPODARII PRIVATE
Animalele de la Gradina Zoologica din Oradea, partial inchisa din caza neconformarii la cerintele europene, pot fi luate gratuit, in gospodarii private, a anuntat, luni, Calin Mocan, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Bihor


  • CEPHEUS
  • Butterfly - Fluture :D
  • Peštera Uršilor
  • Mafia best
  • Mumia lui Ramses al II-lea
  • parc retiro -madrid
  • KNUT TE SALUTA
  • Piatra Neamt
  • Minunile naturii
  • aurora