CEL MAI MARE DINOZAUR VEGETARIAN DESCOPERIT IN ANGOLA

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Cel mai mare dinozaur vegetarian descoperit in Angola

Cel mai mare dinozaur vegetarianUn grup international de cercetatori a descoperit, in cadrul unui proiect numit PaleoAngola si inceput in 2005, o noua specie de dinozaur necunoscuta pana in prezent. Aceste sunt primele fosile de dinozaur descoperite in Angola.

Fosilele au fost gasite �mpreuna cu dinti de peste si rechin �n ceea ce ar fi fost o imensa suprafata acoperita de apa acum 90 milioane de ani, cercetatorii presupunand ca fosilele au fost spalate de apa si apoi sf�siate de stramosii rechinilor.

Anuntul a fost publicat in Analele Academiei de Stiinte din Brazilia.

Denumit de cercetatori Angolatitan adamastor ( "Gigantul Gigantilor") noua specie de dinozaur era vegetarian (sauropod ierbivor), avea gatul lung, mai mare ca dimensiuni decat T-Rex, fiind printre cele mai mari creaturi care au umblat vreodata pe pam�nt.

credit foto: AP
ScienceLine.ro - martie 2011

Alte articole

CRANII DE DINOZAURI LA LICITATIE
Casa de licitatii Bonhams a scos la v�nzare, printr-o licitatie la New York, doua cranii de dinozauri: un craniu de Triceratops, cu o lungime de 1,7 metri si cu orbitele de marimea unor farfurii si un craniu de Alioramus remotus, varul ferocelui T-Rex.
Sauropozii cu cele mai mari urme de dinozauri descoperite
Arheologii francezi au descoperit in situl de la Plagne, langa Lyon, in estul Frantei, urme de dinozauri de aproximativ 1,5 metri ce corespund unor dinozauri lungi de peste 25 de metri si care cantareau aproximativ 30 de tone.
DINOZAUR DESCOPERIT IN STATELE UNITE
Un dinozaur foarte bine conservat in timp a fost descoperit in Statele Unite. Dinozaurul are pielea aproape intacta si a trait in urma cu 67 milioane de ani, cu putin timp inainte de disparitia speciei.
STRAMOS COMUN A PESTILOR SI ANIMALELOR DE USCAT DESCOPERIT IN CHINA
Oamenii de stiinta au descoperit o fosila a unui peste de acum 405 milioane de ani care are caracteristici comune cu pestii din ziua de azi dar si cu vertebratele ce traiesc pe uscat.
DESCOPERIRE: SPECII NOI DE DINOZAURI
Specialistii australieni au dat publicitatii un studiu, publicat in PLoS ONE, in care au dezvaluit descoperirea a trei specii de dinozaur care au trait in urma cu 98 de milioane de ani.
Your Ad Here


  • Resurgenta Tham Khamouk
  • ursuleti...
  • superb
  • Cel mai mare rechin din lume
  • Valin
  • ORION
  • Cartita cheala
  • vietnam altfel
  • hills
  • cats eye nebula