APOPHIS, ASTEROIDUL CARE POATE DEVENI PERICULOS PENTRU TERRA

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

APOPHIS, ASTEROIDUL CARE POATE DEVENI PERICULOS PENTRU TERRA

Apophis AsteroidApophis este asteroidul care in aprilie 2029 va trece la doar 34.000 km departare de Terra. Aceasta trecere va modifica orbita asteroidului si abia atunci se va afla daca la urmatoarea trecere se va ciocni cu Pamintul.

Apophis are numai 415 metri in diametru si prabusirea pe Terra ar produce pagube locale pe citeva mii de kilometri patrati.

Specialistii spun ca cei mai periculosi asteroizi sint cei cu peste un kilometru in diametru. Unul dintre acestia este 1950 DA, lat de 1,4 kilometri. A fost observat doar de citeva ori pina acum, in 1950 si 2000, iar din acele observatii a reiesit ca exista o mare posibilitate sa se ciocneasca cu Pamintul pe 16 martie 2880. In ultimii ani, asteroidul a fost pierdut, nemaifiind observat Energia eliberata in urma coliziunii cu Terra a acestui asteroid ar avea efecte devastatoare asupra climei si biosferei.

Cea mai recenta trecere a unui asteroid pe linga Terra s-a produs pe 31 martie 2004, cind asteroidul 2004 FU162 a trecut la numai 12.900 km departare. Avea numai 15 metri in diametru si ar fi explodat in atmosfera.

ScienceLIne.ro - august 2007

Alte articole

ZIUA MONDIALA A AVIATIEI SI A COSMONAUTICII
In fiecare an la 12 aprilie se sarbatoreste ziua mondiala a aviatiei si a cosmonauticii.
JUPITER, CEA MAI MARE PLANETA A SISTEMULUI NOSTRU SOLAR, VAZUTA ALTFEL
Agentia Spatiala Nord-Americana a prezentat imagini spectaculoase ale planetei Jupiter, transmise de modulul New Horizon.
VIRGIN GALACTIC`S SPACESHIPTWO, PRIMA NAVETA SPATIALA TURISTICA
Macheta pentru prima naveta spatiala turistica a fost prezentat la New York de miliardarul Richard Branson. Astronava va avea la bord sase turisti si doi piloti.
NAVETA SPATIALA ENDEAVOUR A ATERIZAT CU SUCCES
Naveta spatiala Endeavour, cu sapte astronauti la bord, a aterizat cu succes, vineri 31 iulie 2009, la ora 14.48 GMT, la Centrul spatial Kennedy din Florida, dupa o misiune de 16 zile Ón spatiu, consacrata constructiei Statiei Spatiale Internationale (ISS).
SISTEMUL SOLAR A RAMAS CU OPT PLANETE
Anul acesta in Cehia la Reuniunea Internationala a Astronomilor, cei 2500 de experti in astronomie au decis ca Pluto nu este planeta si ca sistemul nostru solar nu are decat 8 planete.


  • Plitvice
  • dolichopodid orange
  • Vale de Lua - Brazilia
  • saratica
  • Puiul meu
  • above clouds
  • Amurg /25.12.2009
  • Aspretele ( Romanichthys valsanicola)
  • BIBLIOTECA DIN EFES
  • PRIMUL CONAC ECOLOGIC DIN SUA