2020. CURSE ZILNICE SPRE LUNA

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

2020. CURSE ZILNICE SPRE LUNA

Agentia Spatiala Americana se pregateste serios pentru a cuceri din nou Luna. NASA va cheltui cāteva miliarde bune de dolari ca pāna īn 2020, zborul catre Luna sa devina o obisnuinta. Americanii vor de asemenea sa exploreze īn detaliu astrul. Cei de la NASA si-au facut planuri marete. Vor sa construiasca un nou tip de naveta care sa le permita sa zboare cāt mai des catre Luna, sa exploreze satelitul Pamāntului si sa stea acolo chiar si cu lunile. 

"Dupa ce ajungem pe orbita si ne putem pozitiona pe orbite care ajung chiar la polurile Lunii, modulul de explorare va ateriza la baza si va realiza misiuni de pāna la o saptamāna. Īn cele din urma, vom organiza o baza pe Luna si vom putea sta acolo pāna la sase luni", a declarat un reprezentant NASA. 

LUNA PLINAMai mult noua naveta, intitulata Orion, ar putea zbura si catre Marte. Īnsa pentru a putea zbura spre Marte, trebuie sa mai īnvatam multe pe Luna, pentru ca pe Luna poti ajunge īn cāteva zile. Ca sa ajungi pe Marte ai nevoie de cātiva ani. 

Contractul pentru constructia noii navete, īn valoare de cāteva miliarde, a fost cāstigat de corporatia americana Lockheed Martin. Orion va īnlocui vechile navete Apollo si daca totul decurge conform planului cel mai tārziu īn 2020, americanii vor pune din nou piciorul pe Luna

ScienceLine.ro - septembrie 2006

Alte articole

LUNETA ECUATORIALA ZEISS
Principalul instrument de observare din tara este luneta ecuatoriala Zeiss, de la Bucuresti, instalata in 1910 in actualul Observator Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".
ENDEAVOUR NU ARE NEVOIE DE REPARATII
Dupa ce au studiat scutul exterior al navetei Endeavour, specialistii de la NASA au decis ca nu va fi nevoie de reparatii si ca naveta se poate īntoarce īn siguranta pe Pamānt.
NOU SATELIT MILITAR PENTRU RUSIA
Potrivit Fortelor spatiale ruse, o racheta a plasat pe orbita un nou satelit militar duminica, 9 decembrie 2007, de pe cosmodromul de la Baikonur.
JUPITER, CEA MAI MARE PLANETA A SISTEMULUI NOSTRU SOLAR, VAZUTA ALTFEL
Agentia Spatiala Nord-Americana a prezentat imagini spectaculoase ale planetei Jupiter, transmise de modulul New Horizon.
TERRA VA INTRA IN COLIZIUNE CU UN ASTEROID
Amenintarea reala a unei catastrofe spatiale planeaza asupra planetei noastre īntr-un viitor previzibil


  • Dust Storm - Red Sea and Saudi Arabia
  • PISCES
  • BRAD DE CARCIUN LA BERLIN
  • cea mai tare matusik...cea mai simpatica nepoata
  • Uakaris
  • Monoceros
  • sticletele nostru
  • BRAD DE CRACIUN LA NEW YORK
  • Pisica lui Mos Craciun
  • Ciocanitoare